Συμβουλές για Κορωνοιό

Συμβουλές για Κορωνοιό

Συστήνεται να αποφεύγονται τα ταξίδια στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους. Αν παρόλα αυτά κάποιος εργαζόμενος ταξιδέψει στο εξωτερικό, θα πρέπει να ενημερώσει τον Διευθυντή του και να μην προσέλθει στην εργασία του, λαμβάνοντας 14 ημέρες κανονικής άδειας. Στην περίπτωση που άτομα του οικείου περιβάλλοντος εργαζομένου έχουν εκτεθεί σε κρούσμα κορωνοϊού, ο εργαζόμενος υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα τον Διευθυντή του πριν προσέλθει στην εργασία του εργαζόμενος που επιστρέφει από ταξίδι στο εξωτερικό θα πρέπει να ενημερώσει τον Διευθυντή του, να παραμείνει στο σπίτι και να ακολουθήσει τις οδηγίες που θα του δοθούν. Καλό θα ήταν οι πολυπληθείς συναντήσεις να αποφεύγονται.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν ενημερώσεις για τη διαχείριση των περιστατικών εσωτερικά των κλινικών μας. Ως πιο βασικό κρατάμε ότι προς το παρόν τα περιστατικά που πληρούν τα κριτήρια του ορισμού κρούσματος θα προωθούνται στα ακόλουθα νοσοκομεία αναφοράς:

  • 1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»,
  • Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
  • 2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν»,
  • Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»

Επισυνάπτονται οι 8 οδηγίες που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη θωράκισή μας από τον Κορωνοϊό. Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής με σεβασμό στον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.