Σοφία Ματσέλη

Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής

Ονομάζομαι Σοφία Ματσέλη, είμαι απόφοιτη ιδιωτικού ΙΕΚ στην ειδικότητα βοηθός νοσηλευτικής και μαιευτικής από τo Γενάρη του 2017. Εργάζομαι 2 χρόνια στο χώρο της υγείας. Επέλεξα αυτή την ειδικότητα γιατί μ’ αρέσει να βρίσκομαι δίπλα στο πλευρό της γυναίκας όλη την προγεννητική περίοδο, που η γυναίκα «μεταμορφώνεται» σε μητέρα. Η μετάβαση στη μητρότητα είναι μια λεπτή και ευαίσθητη διαδικασία και κάθε μέλος της μαιευτικής ομάδας που έρχεται σε επαφή με τη γυναίκα πρέπει να είναι εκπαιδευμένο και να έχει ως μοναδικό στόχο τον σεβασμό και την ποιότητα των υπηρεσιών που της παρέχει. Ως μέλος αυτής της ομάδας, μέσα από τη συνεργασία μου με το ιατρείο του κ. Πετρογιάννη, μου δίνεται η δυνατότητα να εξυπηρετώ όλες τις γυναίκες που προσέρχονται στο ιατρείο.

Οι γνώσεις μου  και η εμπειρία μου στη μαιευτική αλλά και στην εξυπηρέτηση του κοινού μου δίνει την ευκαιρία να είμαι σε θέση να καθοδηγώ τις γυναίκες τόσο ως προς τις ανάγκες τους  στα διαδικαστικά με το ρόλο της γραμματειακής υποστήριξης  όσο και εντός των εξεταστηρίων με το ρόλο της αιμολήπτριας, όποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Η κάθε γυναίκα που έρχομαι σε επαφή μπορεί να  νιώθει την ασφάλεια ενός επαγγελματία υγείας, καθώς της δίνεται η δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με κάθε μέλος της μαιευτικής ομάδας που θα τη φροντίσει για κάθε θέμα που μπορεί να την απασχολεί.  Η εξυπηρέτηση των γυναικών είναι για κάθε φάση της ζωής πριν ή μετά τη σύλληψη , κατά τη διάρκεια της κύησης, της λοχείας και φυσικά μετέπειτα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

 Η προαγωγή και η πρόληψη της υγείας των γυναικών αλλά και ο σεβασμός προς εκείνες είναι τα εφόδια για την καλύτερη και πιο ποιοτική  φροντίδα τους. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι σημαντικό μέλος μιας ομάδας που έχει ως στόχο τη φροντίδα της γυναίκας και της νέας ζωής.