Μαιευτική φροντίδα

Home / Μαιευτική φροντίδα

Σημαντικό ρόλο στη μαιευτική φροντίδα διαδραματίζουν οι μαίες από τη σύλληψη,  τον τοκετό, την περίοδο της λοχείας και όχι μόνο. Ο Νικόλαος Πετρογιάννης με τις μαίες του ιατρείου δημιουργούν τη μαιευτική ομάδα που φροντίζει και εξυπηρετεί κάθε ανάγκη κάθε γυναίκας προσφέροντας την ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε  φροντίδα κύησης.

Η συνεχή επαφή των μαιών κατά τη διάρκεια των επισκέψεων δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης, το καλύτερο εφόδιο για ένα καλό περιβάλλον κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η μαιευτική φροντίδα δεν αφορά μόνο το κλινικό επίπεδο αλλά και το ψυχικό που κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεται από επαγγελματίες υγείας όπως είναι οι μαίες για την καλύτερη προσέγγιση όλων των θεμάτων που αφορούν την κύηση.

Ο Νικόλαος Πετρογιάννης και οι μαίες συντελούν την καλύτερη ομάδα για την ολοκληρωμένη προσέγγιση της μαιευτικής φροντίδας, έχοντας τη δυνατότητα να αντιμετωπίζεται άμεσα κάθε παθολογία αλλά και να προάγεται η φυσική πορεία της κύησης.  

 Κατά την περίοδο της  λοχείας

Η περίοδος που ακολουθεί τον τοκετό ονομάζεται «λοχεία».   Είναι μια πολύ σημαντική  και ιδιαίτερη περίοδος για κάθε γυναίκα, καθώς είναι μία μεταβατική περίοδος κατά την οποία συντελούνται πολλές αλλαγές τόσο σωματικές όσο ορμονικές και ψυχολογικές. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα το σώμα της γυναίκας επανέρχεται σταδιακά στην προ εγκυμοσύνης κατάσταση. Ο οργανισμός προσπαθεί να επανέλθει προοδευτικά εντός ενός διαστήματος 40 ημερών. Ταυτόχρονα ξεκινά και το ταξίδι του μητρικού θηλασμού, η φροντίδα του νεογνού ή των νεογνών και η εδραίωση του γονεϊκού ρόλου. 

Η υποστήριξη  από τους επαγγελματίες υγείας είναι σημαντική για τη σωστή πληροφόρηση και καθοδήγηση όχι μόνο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αλλά και μετέπειτα.

Ο ιατρός Νικόλαος  Πετρογιάννης μαζί  με  τις  μαίες που είναι  αρμόδιες σε θέματα θηλασμού, φροντίδας του νεογνού και φροντίδας της λεχώνας  είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα για την υποστήριξή της. Η συχνή τηλεφωνική υποστήριξη αλλά κι οι επισκέψεις κατ’ οίκον από τις μαίες είναι η καλύτερη πρόληψη αλλά και ο  πιο  άμεσος τρόπος για την  επίλυση ζητημάτων, καθώς η συμβολή των μαιών βοηθά στον έγκαιρο εντοπισμό οποιουδήποτε θέματος που αφορά την περίοδο της λοχείας.