Θεοδώρα Παπαιωάννου

Μαία

Ονομάζομαι Παπαϊωάννου Θεοδώρα και φοίτησα στο τμήμα μαιευτικής της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθηνών κατά τα έτη 2000-04. Η φοίτησή μου ολοκληρώθηκε με την πρακτική μου άσκηση στο Μαιευτήριο Ελ. Βενιζέλου.

Εργάζομαι τα τελευταία 14 χρόνια στο Μαιευτικό – Γυναικολογικό  Ιατρείο του κυρίου Νικολάου Πετρογιάννη. Ο λόγος που ακολούθησα τη Μαιευτική είναι ότι πραγματικά πιστεύω ότι ο ρόλος της μαίας είναι μοναδικός και πολυδιάστατος. Συναντάω από τη μία μια γυναίκα η οποία προσπαθεί να μοιραστεί τις αγωνίες, τις απορίες και τους φόβους για το αν θα πραγματοποιηθεί το όνειρό της να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και από την άλλη μια γυναίκα που καλούμαι να της απαντήσω στα εξής ερωτήματα:

Τι είναι όλα αυτά τα παράξενα συμπτώματα που έχω στην εγκυμοσύνη;

Πως θα πρέπει να αναπνέω την ώρα του τοκετού;

Θα τα καταφέρω με το μπάνιο του μωρού;

Εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες για το πρωτόγνωρο ρόλο του γονιού, που ξεκινούν με τη σύλληψη, συνεχίζονται με τον τοκετό και εντείνονται με τη λοχεία και τον θηλασμό.

Υποστηρίζω και αγαπώ τον φυσικό και φυσιολογικό τοκετό και θεωρώ ότι ένα παιδί πρέπει να έρχεται στον κόσμο με αγάπη και σεβασμό.

Έτσι κάπως με κέρδισε η μαιευτική ………