Mother friendly CBAC

Home / Mother friendly CBAC

Ο Νικόλαος Πετρογιάννης γνωρίζοντας και προάγοντας τα οφέλη της δέρμα με δέρμα επαφής από το πρώτο λεπτό της γέννησης αλλά και την ανάγκη των γυναικών να έρθουν σε άμεση επαφή με το μωρό τους και να έχουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία  του τοκετού προσφέρει τη δυνατότητα στη   γυναίκα να έχει μια φιλική καισαρική  «Mother friendly CBAC».

Όταν  η καισαρική δεν μπορεί να αποφευχθεί για διάφορους λόγους (π.χ. δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική κ.ά.)  πρέπει να εκτελείται ως ένα φιλικό χειρουργείο για τη μητέρα και το νεογνό. Σεβόμαστε πάντα τις επιθυμίες της γυναίκας και προσφέρουμε τη μέγιστη ποιοτική φροντίδα.

Από την αρχή της κύησης και μέσα από τα μαθήματα προετοιμασίας η γυναίκα  ενημερώνεται για κάθε επιλογή της στη διαδικασία του τοκετού καθώς και για κάθε επιπλοκή και παρέμβαση. Η προετοιμασία για μια φιλική καισαρική και η συστηματική ενημέρωση από τον ιατρό κατά τις επισκέψεις παρακολούθησης είναι τα μέσα που θα βοηθήσουν τη γυναίκα κατά τη διάρκεια της καισαρικής να έχει όσο το δυνατόν ενεργό ρόλο.

 Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

  • Να έχει ενημερώσει τη μαιευτική της ομάδα για την επιθυμία της
  • Να έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα τοκετού για την κατανόηση της διαδικασίας
  • Κατά τη διάρκεια του τοκετού να έχει επιλεχτεί η επισκληρίδιος αναισθησία
  • Να μη συντρέχει σοβαρή επιπλοκή στο νεογνό που η άμεση νεογνολογική παρέμβαση είναι αναγκαία για την υγεία του
  • Ο λόγος της καισαρικής να μην είναι αποτέλεσμα άμεσης και επείγουσας επέμβασης για την ασφάλεια της μητέρας
  • Κατά τη διάρκεια της καισαρικής η γυναίκα να έχει ντυθεί με τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας (γάντια, ρόμπα) για να έχει τη δυνατότητα να πιάσει το μωρό από την πρώτη στιγμή που θα εμφανιστεί κατά την καισαρική (χειρουργικό πεδίο) και  για να μπορεί να το «ελέγξει» πάνω της.

Η μη άμεση απολίνωση του ομφαλίου λώρου είναι εφικτή κατά περίπτωση και ολοκληρώνει τη φιλική διαδικασία της καισαρικής. Η δέρμα με δέρμα επαφή είναι απόλυτα σημαντική και σε αυτή την περίπτωση προσφέρεται  πιο άμεσα και γρήγορα και από την ίδια τη γυναίκα.

Παρακολουθήστε σχετικό video