Φυσιολογικός τοκετός

Home / Φυσιολογικός τοκετός

Η κορύφωση της κύησης είναι ο τοκετός. Ο Νικόλαος Πετρογιάννης και οι μαίες του ιατρείου είναι η μαιευτική ομάδα που θα παραστεί και στον τοκετό μιας γυναίκας. Από την πρώτη στιγμή της έναρξης του τοκετού οι μαίες είναι δίπλα στη γυναίκα. Όταν πλησιάζει η ώρα του τοκετού, θα δοθούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες για να γνωρίζει η γυναίκα τι ακριβώς θα της συμβεί αλλά και ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσει.

Από την πρώτη τηλεφωνική κλήση και μέσα από τη συζήτηση για το αν αυτό που συμβαίνει στη γυναίκα θεωρείται έναρξη τοκετού, οι μαίες θα κατευθυνθούν στο μαιευτήριο πρώτες, πριν και από τη γυναίκα τις περισσότερες φορές, για να την παραλάβουν και να την προετοιμάσουν για την παραλαβή επίτοκων του μαιευτηρίου.

Έπειτα θα προσέλθει ο ιατρός που θα δώσει όλες τις πληροφορίες και τις οδηγίες προς τη γυναίκα για την εξέλιξη του τοκετού καθώς και για το τι θα ακολουθηθεί σε κάθε περίπτωση ανάλογα με την εξέλιξη του τοκετού.

Οι μαίες παρευρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού και φροντίζουν όλες τις ανάγκες της γυναίκας και τη βοηθούν για τη διαχείριση των ωδινών. Ο σύντροφος όταν υπάρχει στην αίθουσα ωδινών είναι ένας ακόμα σύμμαχος για το όμορφο περιβάλλον του τοκετού, καθώς προσφέρει τη συναισθηματική ασφάλεια προς τη σύντροφό του. Κατά τη διάρκεια του τοκετού ο Νικόλαος Πετρογιάννης δίνει πάντα τη δυνατότητα ο σύντροφος να είναι εκείνος που θα κόψει τον ομφάλιο λώρο και κατά περίπτωση του δίνονται και περαιτέρω οδηγίες για να έχει έναν ενεργό ρόλο μέσα στην αίθουσα τοκετών. Η δέρμα με δέρμα επαφή είναι ένα μέλημα όλης της ομάδας και δίνεται πάντα προτεραιότητα στη διαδικασία αυτή κατά τη γέννηση του μωρού. Η στιγμή της γέννησης είναι πάντα συγκινητική για όλη τη μαιευτική ομάδα που είναι σε εγρήγορση κάθε λεπτό του τοκετού, για να προσφέρει στη γυναίκα την ασφάλεια στην εξέλιξη του τοκετού. Μια στιγμή χίλιες εμπειρίες…. Ποιότητα στη φροντίδα κάθε γυναίκας.