Οι Χώροι μας

Home / Οι Χώροι μας

Το ιατρείο της Νίκαιας από το 1995 δεν έχει σταματήσει ποτέ να φιλοξενεί χιλιάδες ιστορίες, καλές, δύσκολες, απρόσμενες, γεμάτες θαύματα. Οι φωτογραφίες, τα κείμενα, οι ιστορίες έγιναν ένα με το «προσφυγικό» κτίριο, σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς που δημιουργούσε από το μηδέν και προσπαθούσε να απαλύνει την απώλεια και να στεγάσει τη νέα ζωή.
Όμως, αυτό το κτίριο-σύμβολο ήρθε η ώρα να ανανεωθεί, να ανακαινιστεί, όπως του αρμόζει, με σεβασμό σε όλες αυτές τις ιστορίες που στέγασε τα τελευταία 23 χρόνια.
Με πολύ κόπο και ακόμη περισσότερη αγάπη όλο το κτίριο ανακαινίστηκε και δημιουργήθηκαν ακόμα πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις μέσα και έξω, για τις ανάγκες του ιατρείου, με μοναδικό στόχο την άριστη ποιότητα υπηρεσιών προς κάθε γυναίκα. Έτσι το ιατρείο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει νέες ιστορίες…
Ποιότητα στη φροντίδα κάθε μέρα για κάθε γυναίκα.
«Woman’s quality care»

 

Για την εξυπηρέτηση των γυναικών από άλλες περιοχές της Αθήνας δημιουργήθηκε το 2000 το δεύτερο γυναικολογικό ιατρείο στην πλατεία Μαβίλη.
Με την έναρξη του ιατρείου και άλλες ιστορίες- φωτογραφίες έγιναν ένα με τον μικρό χώρο του ιατρείου. Ήρθε η ώρα και αυτός ο χώρος να μεγαλώσει και να ανανεωθεί. Έτσι, πλέον από τον 2ο όροφο το ιατρείο βρίσκεται στον 4ο όροφο σε έναν νέο μεγαλύτερο χώρο με πολλά και άνετα εξεταστήρια, διατηρώντας τα κοινά στοιχεία με το ιατρείο της Νίκαιας, έτοιμο να φιλοξενήσει νέες ιστορίες…
Ποιότητα στη φροντίδα κάθε μέρα για κάθε γυναίκα
«Woman’s quality care»

Η αίθουσα αναμονής σε κάθε ιατρείο έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται και να καλωσορίζει όλους τους επισκέπτες. Οι χώροι της γραμματειακής υποστήριξης έχουν εξοπλιστεί με τα  πλέον σύγχρονα πληροφορικά συστήματα για την εξυπηρέτηση των πελατών. Προσφέρει έτσι τη σύγχρονη ταχύτητα στην εξυπηρέτηση  αλλά και την άμεση επικοινωνία που απαιτείται από  ένα ιατρείο. Ποιότητα στη φροντίδα κάθε μέρα για κάθε γυναίκα «Woman’s quality care».

Σε κάθε ιατρείο υπάρχουν πλέον από 2 εξεταστήρια ένα που αφορά τα γυναικολογικά ραντεβού και ένα για τα μαιευτικά ραντεβού καθώς και ένας επιπλέον χώρος για το καρδιοτοκογράφημα . Δημιουργήθηκαν με στόχο να δίνετε όσος χρόνος έχει ανάγκη μια γυναίκα να προετοιμαστεί για την εξέταση που την αφορά χωρίς άγχος. αναμονής μεταξύ των ραντεβού Νέα εξεταστήρια με σύγχρονες γυναικολογικές καρέκλες με εργονομικό σχεδιασμό για να καλύπτει με άνεση τις ανάγκες των γυναικών κατά την εξέταση.
Σύγχρονα μηχανήματα υπέρηχων για την άριστη απεικόνιση γυναικολογικών και μαιευτικών περιστατικών
Δυνατότητα ηλεκτρονικής καρδιοτοκογραφίας εντός του ιατρείου για την εξυπηρέτηση των εγκύων

Τα μαθήματα προετοιμασίας γονεϊκότητας που παλαιότερα αναφέρονταν ως  μαθήματα ανώδυνου τοκετού, αφορούν την περιγεννητική αγωγή. Πραγματοποιούνται από μαίες και στόχος είναι να προσφέρουν σε  κάθε έγκυο και σε κάθε ζευγάρι  την καθοδήγηση αλλά και την επίλυση αποριών για  όλα τα θέματα της προγεννητικής περιόδου.

Τα μαθήματα γίνονται είτε ατομικά είτε  ομαδικά. Πραγματοποιούνται κύκλοι μαθημάτων για την καλύτερη ανάλυση όλων των θεμάτων και περιλαμβάνουν:

  • Ανάπτυξη εμβρύου και ανατομικές αλλαγές στο σώμα τις γυναίκας
  • Κατανόηση του πόνου του τοκετού και διαχείριση αυτού με ασκήσεις
  • Ανάλυση σταδίων του τοκετού, στάσεις και επιλογές
  • Επεξήγηση για τα είδη των τοκετών, τον φυσιολογικό και την καισαρική
  • Επεξήγηση επιπλοκών και παρεμβάσεων κατά τη διάρκεια του τοκετού
  • Περίοδος της λοχείας, σωματικές ορμονολογικές και ψυχολογικές αλλαγές
  • Φροντίδα του νεογνού στο σπίτι
  • Μητρικός θηλασμός, πρακτικές για την εδραίωσή του

 Για τη σωστή και ολοκληρωμένη προσέγγιση για την περίοδο της εγκυμοσύνης ο  ιατρός  Νικόλαος  Πετρογιάννης συνεργάζεται με  το  μαιευτικό  κέντρο  «in Life»  για τα οργανωμένα μαθήματα  προετοιμασίας γονεϊκότητας από μαία αλλά και για όλες τις υπηρεσίες που αφορούν την περιγεννητική φροντίδα των γυναικών.