Υπέρηχος: Γυναικολογικός & Μαιευτικός

Home / Υπέρηχος: Γυναικολογικός & Μαιευτικός
Υπέρηχος: Γυναικολογικός & Μαιευτικός

Όταν ο ήχος γίνεται εικόνα και η εικόνα διάγνωση. Η βασική απεικόνιση στη γυναικολογική και στη μαιευτική παρακολούθηση. Μια ενδεδειγμένη μέθοδος διάγνωσης.

Γυναικολογική υπερηχογραφία

Κατά τη διάρκεια του γυναικολογικού ελέγχου πραγματοποιείται και το υπερηχογράφημα.  Η απεικόνιση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα είτε για τυπικό έλεγχο στο πλαίσιο της πρόληψης είτε για την παρακολούθηση κάποιου παθολογικού περιστατικού.

Η ασθενής συνήθως τοποθετείται σε εξεταστικό κρεβάτι, παρακολουθεί στην οθόνη την εξέταση, που συνήθως διαρκεί λίγα λεπτά, και έχει τη δυνατότητα να κάνει ερωτήσεις. Σε αντίθεση με άλλες διαγνωστικές εξετάσεις που απαιτούν εξειδικευμένα εργαλεία, ειδική προετοιμασία και χρόνο για να γίνει η επεξεργασία των στοιχείων και να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα, το διακολπικο υπερηχογράφημα σε αντίθεση με το διακοιλιακο είναι άμεσο και δίνει λύση μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Μαιευτική υπερηχογραφία

Ο υπέρηχος αφενός μπορεί να βοηθήσει κατά την προσπάθεια σύλληψης αφετέρου είναι ένα βασικό μέσο για την παρακολούθηση της κύησης.

Ο πρώτος υπέρηχος για τη διάγνωση της κύησης είναι από τους πιο σημαντικούς και πραγματοποιείται  έπειτα από την υποψία κύησης.

Ο πρώτος υπέρηχος αφορά τον εντοπισμό της κύησης, το σημείο της εμφύτευσης αλλά και την  ακρόαση εμβρυικών παλμών. Είναι μια  απλή διαδικασία κατά την οποία λαμβάνουμε τις πρώτες πληροφορίες για την κύηση και πραγματοποιείται εντός του ιατρείου.

Το Βρετανικό κολλέγιο Μαιευτήρων/ Γυναικολόγων, όπως και ο Αμερικανικός σύλλογος Μαιευτήρων/ Γυναικολόγων συνιστούν μηνιαίες επισκέψεις μέχρι την 28η εβδομάδα κύησης, επισκέψεις ανά 3 εβδομάδες από την 28η μέχρι την 36η εβδομάδα κύησης και ανά εβδομάδα από τις 36 εβδομάδες κύησης μέχρι τον τοκετό.

Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και η παρακολούθηση του εμβρύου με  υπέρηχο.